Αποστολη

Πως Θα Ερθετε

Πως θα έρθετε στη Λευκάδα και το Μεγανήσι

Η πρόσβαση στη Λευκάδα επιτυγχάνεται με γέφυρα μήκους 80 μέτρων που την ενώνει με την Αιτωλοακαρνανία. Η σύνδεση είναι μόνιμη, όλο το εικοσιτετράωρο και διακόπτεται μόνο για λίγα λεπτά κατά τη διάρκεια της ημέρες για να περάσουν τα διερχόμενα πλοία. Η διέλευση της γέφυρας είναι δωρεάν!
Στη Λευκάδα μπορείτε να έρθετε με το αυτοκίνητό σας ή με λεωφορείο του ΚΤΕΛ ή αεροπορικώς μέσω του αεροδρομίου του Ακτίου.
Ενδεικτικά η απόσταση της πόλης της Λευκάδας από Αθήνα είναι 380 χλμ. και από τη Θεσσαλονίκη 420 χλμ.
Τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ εκτελούν δρομολόγια από και προς τη Λευκάδα από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, τα Ιωάννινα, το Αγρίνιο και την Ηγουμενίτσα. (Παρακαλούμε ελέγξτε πρώτα με το ΚΤΕΛ στο τηλέφωνο 2645022364.)
Μπορείτε να έρθετε αεροπορικώς από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Κέρκυρα, την Κεφαλονιά, τη Ζάκυνθο και την Κρήτη (Σητεία). Το αεροπλάνο σας θα προσγειωθεί στο αεροδρόμιο του Ακτίου που απέχει μόλις 18 χλμ από τη Λευκάδα κι από εκεί θα συνεχίσετε με Ταξί ή Λεωφορείο.

Πως θα έρθετε στο Μεγανήσι
Από την πόλη της Λευκάδας θα ακολουθήσετε τη διαδρομή για Νυδρί. Στα 14 χλμ θα φθάσετε στο Νυδρί κι από το λιμάνι του θα πάρετε το Φέρυ ή θαλάσσιο ταξί και θα μεταβείτε στο Μεγανήσι που απέχει μόλις 4 ναυτικά μίλια.